איל גדל בכרם בן זמרה למשפחת חקלאים שורשיים, ולכן הקשר עם האדמה התחיל פחות או יותר עם הלידה וממשיך עד היום.
חלק מהכרמים נטוע על שרידי מטע שניטע בשנת 1977 כחלק מנטיעות בסגנון "חומה ומגדל".
בשנת 1984 ניטעו הכרמים הראשונים שלנו ברמת דלתון ובהמשך ניטעו כרמים נוספים, כולם בכרם בן זמרה.
אהבה מיוחדת לכרמים הייתה רק עניין של זמן ונקודת פתיחה לעשיית היין ופתיחת היקב בשנת 2001. מאז יקב מילס הוא יקב משפחתי קטן, איכותי ומיוחד במינו שממוקם במושב כרם בן זמרה שבגליל העליון. הכרמים שלנו משתרעים בגובה של 870 מטר מעל פני הים, באחד מהאזורים הטובים ביותר בארץ לגידול כרמים. אזור שמאופיין באדמות איכותיות ותנאי מזג אוויר אופטימליים.
ב-1984 ניטעו הגפנים הראשונות מהזנים קברנה סובניון וסובניון בלאן על קרקע בזלתית רדודה ברמת דלתון. במהלך השנים שלאחר מכן הורחבו שטחי הכרמים וניטעו זנים נוספים, כמו, ריזלינג, שנין בלאן, פטי סירה, פטי ורדו, גוורצטרמינר ושיראז.
ביקב מילס, היין לא מתחיל במכלים, אלא כבר באדמה.
כי כשאתה מגדל את הענבים בעצמך, אתה לא צריך לנחש את הטעם, אתה פשוט יודע.
הכול קשור לאדמה. הגפנים, האקלים ובני האדם.
הכול קשור לשורשים וזה מה שעושה אותך מיוחד, חלקת האדמה שבה אתה מגדל את הענבים.
עוד לפני שהשמש עולה, אנחנו כבר בכרם.
בציר ידני, רגוע, של האשכולות האיכותיים ביותר שנבחרים (אחד־אחד) מהחלקות ומהשורות הטובות ביותר.
מרגע שהענבים מגיעים ליקב, אנחנו נכנסים למצב של "מדע ואהבה"
היין עובר "להתבגר" בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי בחדר החביות. בתנאים של לחות וטמפרטורה מבוקרת, היין לומד להתאפק.
חודשים ארוכים של סבלנות, של התעדנות ושל הבשלה אמיתית.
לפני שהוא יוצא לעולם, היין עובר סינון עדין (או לא עובר בכלל, תלוי באופיו).
ואז שלב הביקבוק.
ועוד קצת זמן בחדר ההתבגרות, לתקופה של שלושה חודשים עד שנה.
ורק אז, כשהוא באמת מוכן, אנחנו משיקים כוס.
לחיים.